Previous Next

Реконструкція приймального відділення Першої міської лікарні Полтави: завершені будівельні роботи

Надрукувати

У Першій міській лікарні Полтави завершилися будівельні роботи в новому відділенні невідкладних станів за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Для цього в лікарні трансформували старі пульмонологічне, приймальне відділення та травматологічний пункт.

Про це заявив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов на апаратній нараді в понеділок, 13 грудня. Зараз готуються документи до введення відділення в експлуатацію.
«Нове відділення невідкладних станів Першої міської лікарні буде одним із найбільш потужних в області, на рівні нового приймального відділення в обласній лікарні імені Скліфосовського. Окрім перев’язувальної та гіпсувальної, які раніше тут були, наразі облаштовують цілодобовий рентген-кабінет, кабінет комп’ютерної томографії й ендоскопічний та окрему ургентну операційну», – розповів Олег Синєгубов.
Реконструкція фінансується з державного та міського бюджетів, загальна кошторисна вартість – більше 75 мільйонів гривень
Загальна площа нового відділення – 800 квадратних метрів. Відділення екстреної меддопомоги працюватиме цілодобово. Кількість співробітників планують збільшити на 20 людей, загалом там працюватимуть пів сотні медпрацівників.
Після відкриття жителі міста й району зможуть пройти високоточну діагностику на ангіографі, УЗД-апараті, рентгені, апаратах КТ і МРТ, які закуплені за рахунок Міністерства охорони здоров’я.