Previous Next

«Спад захворюваності – це не привід нехтувати протиепідеміологічними заходами, особливо напередодні новорічних свят», – Олег Синєгубов

Надрукувати

Більше 12 тисяч людей в області продовжують лікування від коронавірусної, серед них – майже тисяча дітей. Про це йшлося  на апаратній нараді в голови ОДА в понеділок, 13 грудня.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, станом на ранок 13 грудня 41,4% ліжкомісць зайняті пацієнтами з підозрою та хворими на коронавірус. 101 людина отримує допомогу через апарати ШВЛ. Він додає, що єдиним способом зупинити пандемію залишається вакцинація. За даними Ради національної безпеки і оборони України, на Полтавщині щеплені мінімум однією дозою 51,8% жителів. В області є всі види вакцини в достатній кількості.

Минулого тижня область перейшла до «жовтої» зони карантину.

«На вихідних ми моніторили стан дотримання оновлених карантинних правил, які діють із 6 грудня. Мусимо констатувати – ситуація негативна. Не у всіх закладах харчування, інших громадських закладах СOVID-сертифікати перевіряють, – зауважив Олег Синєгубов, – спад захворюваності – це не привід нехтувати протиепідеміологічними заходами, особливо напередодні новорічних свят».

За інформацією в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Сергія Павлова, з 11 листопада до 8 грудня цього року фахівці управління провели майже 3 тисячі перевірок на дотримання вимог карантину та протиепідеміологічних заходів. Порушення зафіксували на більш ніж 900 об’єктах.