Previous Next

Ще 3 внутрішньо переміщеним особам та 1 родині учасника АТО/ООС придбають житло

Надрукувати

Ще 3 внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та 1 родині учасника АТО/ООС з числа осіб з інвалідністю внаслідок війни 1-2 групи придбають житло за рахунок субвенції з держбюджету.

Про це йшлося на засіданні  комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких пільгових категорій осіб, а також членів їх сімей під головуванням заступника Полтавської ОДА Катерини Рижеченко. 

Так, враховуючи нерозподілений залишок в обласному бюджеті у сумі понад 961 тис. грн та доведений області додатковий обсяг фінансування в сумі 210 134 грн, виплата компенсації в повному обсязі буде проведена 1 сім’ї учасника АТО/ООС з числа осіб з інвалідністю внаслідок війни 1-2 групи із Кременчука.

Загалом, відповідно до доведеного обсягу фінансування, виплата грошової компенсації у поточному році буде проведена 8 сім’ям учасників АТО/ООС з числа  осіб з інвалідністю внаслідок війни  І-ІІ групи.

Також у поточному році розпорядженням Кабміну Полтавщині виділено  2 млн грн для виплати грошової компенсації на належні для отримання жилі приміщення, в межах державних програм у 2021 році внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Відповідно субвенцію в розмірі понад 1 млн 450 тис грн було спрямовано до бюджету м. Кременчук на виплату грошової компенсації особі.

Враховуючи нерозподілений залишок та доведений області додатковий обсяг фінансування,  субвенції достатньо для виплати у повному обсязі 3 представникам – із м. Кременчук, Лубенського району (Оржиці) та Полтави.