Previous Next

Полтавці в складі збірної посіли ІІ місце на чемпіонаті світу з карате серед спортсменів з порушеннями слуху

Надрукувати

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов зустрівся з головним тренером дефлімпійської збірної України Миколою Богодистим і привітав збірну команду області з успішним виступом на чемпіонаті світу з карате серед спортсменів із порушеннями слуху.

Ці змагання проходили з 18 по 25 листопада 2021 року в Тегерані. У складі збірної команди 12 каратистів із Полтавщини завоювали 5 золотих, 6 срібних і 4 бронзових медалей. У командному заліку українці на чемпіонаті світу посіли друге місце, поступившись лише команді з Ірану на 2 медалі.

«Наступний рік дуже відповідальний, адже в травні в Бразилії пройдуть ХХIV Дефлімпійські ігри, – розповів головний тренер дефлімпійської збірної України, голова Полтавської обласної федерації карате, тренер Полтавського регіонального центру «Інваспорт» Микола Богодистий. – У складі національної збірної до цих змагань готуються полтавські спортсмени: Масло Катерина, Хиль Тетяна, Махно Віта, Бондар Єлизавета, Яковенко Світлана, Причина Інеса, Тритяк Олександр, Непорада Євген, Гайдученко Юрій, Махно Володимир, Махно Олександр, Кальник Олександр. Ми дуже надіємося, що у 2022 році ми привеземо «золото»».

Відповідно до календарного плану спортивних заходів за 2021 рік Управлінням молоді та спорту ПОДА надано фінансову підтримку для навчально-тренувальних зборів перед чемпіонатом України з карате (м. Полтава, жовтень).

З обласного бюджету також виділяються гроші для проведення спортивних заходів Регіональному центру Інваспорт та ДЮСШ серед інвалідів.