Previous Next

В обласному центрі відбулися урочистості з нагоди Дня Збройних сил України та Міжнародного дня волонтера

Надрукувати

6 грудня в Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя відбулися урочисті заходи до Дня Збройних сил України та Міжнародного дня волонтера. Із нагоди свята волонтерів та військовослужбовців привітали голова Полтавської облдержадміністрації  Олег Синєгубов, заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко.

«В сучасних умовах День Збройних сил та Міжнародний день волонтера – це найактуальніші професійні свята, які відзначаються в нашій країні. Восьмий рік щодня державний суверенітет і незалежність боронять наші воїни. Також дякую всім волонтерам за те, що у 2014 році вони були першими людьми, які стояли пліч-о-пліч на передовій із військовими, –  звернувся до всіх присутніх голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, – ми й надалі спрямовуватимемо наші зусилля на підтримку матеріально-технічної бази військових части та техніки. На жаль, є сім’ї, які залишилися без годувальників, а діти – без батьків. Наступного року плануємо продовжити програму їхньої фінансової підтримки».

«Усі зусилля суспільства мають бути спрямовані на підтримку нашої армії.  Кожен загиблий та його родина, кожна безвісти зникла особа або та, яка знаходиться в полоні, повинні отримати увагу від держави. Вітаю всіх представників збройних сил та волонтерів зі святом. Бажаю, щоб якнайшвидше над нашою країною запанував мир та незалежність», – зауважив Олександр Лемешко.  

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих захисників України.

Відзнаки Ради національної безпеки і оборони України та Міністерства оборони України, Подяки Міністерства оборони України, Почесні грамоти й подяки Полтавської облдержадміністрації, Полтавської обласної ради, вручили волонтерам та військовослужбовцям.

Після завершення урочистої частини відбувся святковий концерт, який підготували творчі колективи й артисти Полтави.