Previous Next

Понад 19 мільйонів гривень надійшло до державного бюджету від приватизації окремого майна Вишняківського МПД

Надрукувати

Завершилася процедура приватизації об’єкта державної власності – окремого майна Вишняківського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» (лікеро-горілчане виробництво). Ці потужності розташовані у Кременчуці, за адресами: вул. Чкалова, 8/28 і вул. Межова, 8.

Про це повідомили у Регіональному відділенні Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях.

Електронний аукціон без умов відбувся 22 жовтня. На об’єкт претендували три учасники. Стартова ціна зросла у два рази. Згідно з протоколом про результати аукціону № UA-PS-2021-09-22-00002-1 переможцем стала юридична особа – ТОВ «Віденський млин», з яким укладений договір купівлі-продажу.

До державного бюджету сплачено 19 200 120 гривень (з урахуванням ПДВ).

Цей об’єкт увійшов до п’ятірки найбільш вартісних, за якими укладені договори купівлі-продажу в листопаді. Лідером рейтингу став «Димитроввуглевантажтранс» (понад 84 млн грн), що на Донеччині. На другому місці – Чернігівський лікеро-горілчаний завод (майже 40 млн грн), а на третьому – майданчик виробничого об’єднання «Оріон» в Одесі (близько 26 млн грн).

Замкнули рейтинг лідерів спиртові об’єкти: Ковальовське (21,6 млн грн) й Вишняківське (19,2 млн грн) місця провадження діяльності та зберігання спирту. Протягом останнього осіннього місяця регіональні відділення Фонду держмайна уклали 25 договорів купівлі-продажу на суму близько 200 мільйонів гривень.

Докладніше про об’єкти на Полтавщині, винесені на приватизацію: https://bit.ly/31ClWdS.