Previous Next

Культура без бар’єрів: уже скоро оновлений Львівський музей Йогана Пінзеля відчинить свої двері

Надрукувати

Доступність стала можливою у Львові, в музеї, де експонують роботи геніального барокового скульптора Йогана Пінзеля. Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська на свої сторінці у Facebook.

Невідомий об'єктТут можна взяти аудіогід, щоб вивчити експонати на слух, доторкнутися до скульптур, надрукованих на 3D-принтері, а також переглянути відеоописи, які розкажуть більше про світ великого майстра. Безбар’єрність у музеї скрізь – від під’їзду до костелу кларисок, де він розташований, до тактильних експонатів і зрозумілої навігації всередині. 

«Мені пощастило доторкнутися до мистецтва у прямому розумінні цього слова. Уже скоро Музей Пінзеля у Львові відчинить двері для відвідувачів – приходьте, діліться враженнями у соцмережах. Упевнена, що ваші відгуки надихнуть інші музейні заклади також ставати безбар’єрними», – зазначила Олена Зеленська.

За її словами культурна спадщина має бути доступною для всіх, не повинно бути бар’єрів у пізнанні творів мистецтва. Різноманіття відвідувачів – це цінність, яка має бути в центрі змін. І з часом ми відчуємо силу цих перетворень.