Previous Next

Нагородили переможців першого конкурсу ділової активності колишніх військовослужбовців «Мій бізнес»

Надрукувати

Вперше конкурсу ділової активності «Мій бізнес» започаткували цього року. Його розробили за ініціативи очільника облдержадміністрації, щоб підтримати учасників АТО/ООС та членів їх сімей, які хочуть розвивати власну справу. 

Всього подали 23 бізнес-проєкти, із яких конкурсний комітет обрав 12 кращих. У середу, 1 грудня, переможцям і призерам голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов та перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко вручили сертифікати на отримання грошової премії.

«Обласна влада цілеспрямовано та всебічно підтримує колишніх військовослужбовців та членів їх сімей. Розуміння з цього питання ми знаходимо і від депутатського корпусу обласної ради. Дуже важливо допомогти колишнім військовослужбовцям повернутися до звичного життя,  жити і працювати в себе вдома на благо своїх сімей», - зазначив очільник області.

Присутній на зібранні заступник голови Полтавської ОДА, голова конкурсного комітету «Мій бізнес» Максим Калінін додав, що вибір переможців конкурсу ділової активності був досить складним, та проходив у декілька етапів.  Всі бізнес-проєкти, подані учасниками до розгляду, були  цікаві та перспективні.  Багато ідей припало саме на агропромисловий розвиток, сферу послуг. 

Також він зазначив, що всі військовослужбовці з числа учасників АТО/ООС та члени їх сімей, які мають бажання, але не встигли цьогоріч стати учасниками конкурсу, можуть долучитися в наступному.

Відповідно рішення конкурсного комітету «Мій бізнес» переможцями в номінації  «Агропромисловий розвиток» стали бізнес-проєкти: «Еко полуниця», Русін О.М.(1 місце), «Створення міні-птахоферми», Павліченко Р.П.(2 місце), «Еко садова полуниця», Сорокова О.С.(3 місце). В номінації «Промислове виробництво»:  «Виробництво металоконструкцій», Гладких П.Г.(1 місце), «Міні-комп’ютери», Романенко В.Ю.(2 місце), «Виробництво елементів фасадного декору», Сороковий О.В.(3 місце). В номінації «Народні промисли» переможцями стали бізнес-проєкти: «Сувенір», Юрчук Б.В.(1 місце), «Шкіряна галантерея», Пономаренко Д.В.(2 місце), «Майстерня дерев’яних виробів», Таран О.В.(3 місце). Номінантами в «Сфері послуг» стали:  «Послуги з шиномонтажу», Пищик В.А. (1 місце),  «Послуги з хімчистки авто», Поливода В.В. (2  місце), «Електромонтажні послуги», Сьомін Г.О.(3 місце).

Загалом на розвиток власної справи колишнім військовослужбовцям буде спрямовано кошти обласного бюджету  на загальну суму понад 300 тис. грн.