У Центрі естетичного виховання Миргорода гуртки відвідуватимуть більше 800 дітей

Надрукувати

У Миргороді триває реконструкція будівлі Центру естетичного виховання. Проєкт реалізують у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Центр естетичного виховання – унікальна будівля 1900 року забудови, яка функціонувала й до цього, але потребувала реконструкції й нових технологічних рішень. Нині тут у дві зміни працюють будівельники: тут уже замінили вікна, двері та покрівлю, обшили гіпсокартоном стіни. Нині тривають роботи з благоустрою території. По плану вони мають бути завершені до зими. Також робітники виконують внутрішньо-оздоблювальні роботи.

«Завдяки проєкту Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» вдасться зберегти історичну будівлю та наповнити її змістом. Після реконструкції близько 800 дітей міста зможуть відвідувати в центрі до 20 гуртків, – сказав Олег Синєгубов».

Тут розмістяться хореографічні, вокальні, театральні, фольклорний, цирковий, декоративно-ужиткового мистецтва гуртки, а також секції МАН за різними напрямами.

Реконструкція об’єкту ведеться на умовах співфінансування: за кошти Європейського інвестиційного банку за Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України та з місцевого бюджету.