Previous Next

На Полтавщині готуються до відзначення Дня Збройних Сил України, Міжнародного дня волонтера та Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Надрукувати

30 листопада відбулася нарада з підготовки та проведення в області заходів до Дня Збройних Сил України, Міжнародного дня волонтера та Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Засідання провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Члени організаційного комітету ознайомилися з обласними планами заходів із урахуванням положень Указу Президента, визначилися з форматом основних заходів, приурочених до цих дат. Катерина Рижеченко наголосила, що їх слід проводити з урахуванням та дотриманням вимог карантину.

Заступник директора Департаменту – начальник управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Отич та директор Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовиченко розповіли про заплановані заходи.

Так, у всьому світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера. Волонтерський рух в наші країні розпочався в 90-их роках. Україна – єдина держава в світі, де ця дата має логічне продовження, адже вже наступного дня, 6 грудня, відзначається День Збройних Сил.

День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС в Україні відзначають 14 грудня. Відповідний указ № 945/2006 підписаний Президентом 2006 року.

До вищевказаних дат забезпечено розробку та підготовку відповідних сценаріїв, у межах яких буде здійснено покладання квітів до місць проведення заходів, організовано нагородження, а також всебічне інформаційне висвітлення. 

За підсумками наради дано відповідні доручення та завдання.