• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

На порталі Дія.Бізнес тепер можна дізнатися все про земельну реформу

На національному порталі з розвитку підприємництва Дія.Бізнес доступний  новий розділ —  «Земельна реформа». Тепер підприємці отримуватимуть усю актуальну інформацію про можливості для розвитку власної справи  в сфері земельних відносин.

 На сторінці https://business.diia.gov.ua/land-refrom доступна інформація про всі нові можливості для землевласників, фермерів та громад, а також для тих українців, які раніше не мали можливості придбати й розпоряджатися землею.

Інформація розподілена за трьома напрямами: «Я — землевласник»«Я — покупець» та «Я — орендар», де кожен знайде відповіді на актуальні запитання.

Так, землевласник дізнається, кому він може продати земельну ділянку, за якою ціною, які документи для цього потрібні, чи можна продати частину землі та які податки доведеться сплатити під час продажу тощо.

Покупець отримає вичерпну інформацію щодо всіх умов покупки землі та збору необхідної документації.

А орендар довідається про свій пріоритет при викупі землі та принцип реалізації переважного права, а також про різні важливі нюанси дії договору оренди.

Крім того, на сторінці «Земельна реформа» на Дія.Бізнес кожен знайде довідкові матеріали та інструкції щодо користування земельною ділянкою, а також стосовно купівлі й продажу земельної ділянки. Це, зокрема:

1) Порядок реалізації переважного права під час продажу землі.

2) Рекомендації Мінагрополітики щодо користування земельною ділянкою та щодо її купівлі.

3) Як підготуватися до продажу паю.

«Земельна реформа задумувалася та реалізовувалася, виходячи з трьох базових основ, які ми хотіли гарантувати українцям: володіти, користуватися та розпоряджатися своєю землею. 1 липня 2021 року вони це право отримали. Ми сьогодні робимо все, щоб це право реалізовувалося прозоро, доступно, зрозуміло, легко та максимально повно. Кожен українець має знати, які можливості перед ним відкрила земельна реформа та, зокрема, ринок землі. І мати змогу в повній мірі ці можливості реалізовувати», – заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Оперативне оновлення інформації про земельну реформу  можна знаходити на Facebook-сторінці земельної реформи: https://www.facebook.com/zemreforma1.  

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk