Дії Росії направлені на дестабілізацію ситуації в Україні та мають на меті підірвати євроатлантичну інтеграцію нашої держави, — Денис Шмигаль

Надрукувати

Російська Федерація на регулярній основі демонструє свій військовий потенціал і, безперечно, прагне зірвати євроатлантичні прагнення України. Про це напередодні візиту до Брюсселя Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів в інтерв’ю виданню Politico.

За словами очільника Уряду, постійне нарощування російського військового контингенту біля українських кордонів — це один з інструментів такої політики Кремля.

«Відповіддю на агресивні дії Росії має стати солідарна відповідь України, країн ЄС та НАТО. Забезпечення постійної присутності військових кораблів Альянсу в Чорному морі було б дуже сильним сигналом на підтримку України», — підкреслив Прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, Кремль зацікавлений не тільки у дестабілізації ситуації в Україні, але також у дестабілізації країн ЄС та НАТО.

«Газ вже використовується як зброя не лише проти нашої держави, але і проти всієї Європи. Ситуація навколо Північного потоку-2 та зменшення транзиту «блакитного палива» через Україну — яскраво підтверджують цю тезу», — наголосив Прем'єр-міністр.

Як зазначив очільник Уряду, Російська Федерація також постійно використовує інші інструменти гібридної війни проти України та Заходу, включаючи кібератаки та дезінформаційні кампанії.

30 листопада у Брюсселі Прем'єр-міністр України разом з очільниками урядів Грузії та Молдови в межах Асоційованого тріо проведе низку зустрічей з керівництвом Європейського Союзу.

 

За матеріалами Урядового Порталу