Спеціалісти територіальних підрозділів продовжують активну роботу щодо дотримання карантинних вимог

Надрукувати

За період з 01.11.2021р. по 28.11.2021р. у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області (територіально по Гребінківській територіальній громаді) здійснено 7 заходів державного нагляду, з них позапланових – 6 (закладів роздрібної торгівлі продовольчими товарами – 2, ЗНЗ – 2, ЗДО – 1, громадське харчування – 1), планових – 1 (ЗНЗ).

За результатами здійснених заходів винесено 6 приписів.  Вимоги приписів виконано на 5 об’єктах, триває виконання припису за результатами здійсненого планового заходу (ЗНЗ).

Відповідно протокольних рішень засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  Гребінківської міської ради № 12 від 06.11.2021р. , № 13 від 12.11.2021р. на території Гребінківської територіальної громади працює робоча група у складі представників відділу цивільного захисту, мобілізаційної роботи Гребінківської міської ради, Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, СПЛ № 1 ВП №1 Лубенського РВП ГУ МВС України у Полтавській області, яка здійснює  контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо проведення профілактичних і протиепідемічних заходів на період карантину викладених у постанові КМУ «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 » № 1236 від 09.12.2020р. (зі змінами) та Тимчасових рекомендаціях щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України. Комісією здійснено 133 перевірок щодо дотримання протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання різних форм власності. Працівниками поліції за порушення маскового режиму складено 2 постанови про адмінпорушення. За результатами здійснених заходів працівниками Лубенського районного управління ГУ ДПСС в Полтавській області за ст. 443 складено 12 протоколів; за ст. 42 – 2 протоколи.

При здійсненні планових, позапланових, комісійних перевірок спеціалісти управління провели роз’яснювальну роботу – 140 бесід.

 

 

За матеріалами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області