• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Покращення епідемічної ситуації в Україні та протидію новому штаму COVID-19 «Омікрон» обговорили на селекторній нараді у Президента

В Україні четвертий тиждень поспіль покращується динаміка показників захворюваності на COVID-19. Проте у низці країн світу зафіксоване поширення нового штаму коронавірусу – «Омікрон». Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Як доповів Главі держави Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, станом на сьогодні в Україні – 421 699 активних хворих, що на 100 тисяч менше, ніж три тижні тому.

Найбільше недужих наразі в Одеській та Херсонській областях, найкраща ситуація – у Кіровоградській та Донецькій.

Під час наради було зазначено, що в Україні шостий тиждень поспіль зберігається високий рівень вакцинації – щотижня проводиться близько 1,6-1,7 млн щеплень.

Глава держави наголосив, що темпи вакцинації українців потрібно нарощувати, допоки щеплення не отримає більшість населення країни. 

Значна увага на нараді була приділена заходам з протидії можливому поширенню в Україні штаму коронавірусу «Омікрон», який викликає важчий перебіг хвороби. Перші випадки інфікування цим штамом були зафіксовані у молодих людей, зокрема студентів університетів.

Як повідомив Президентові міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністерство вже розробляє заходи для запобігання зараженню українців новим штамом. Так, громадяни України, які побували в країнах, де виявлено «Омікрон» – у Південно-Африканській Республіці, Республіці Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні, Мозамбіку, – мають пройти самоізоляцію після повернення на батьківщину.

«Вже зараз ми закликаємо наших громадян утриматися від поїздок до країн, де було виявлено новий штам. Прийнято рішення не пускати на територію України без проходження 14-денної самоізоляції осіб, які перебували на території визначених країн Південної Африки більше ніж сім днів протягом останніх 14 днів. Надалі перелік країн може бути розширений», – зазначив Віктор Ляшко.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що українські громадяни, які наразі перебувають у вказаних країнах, мають уважніше ставитися до стану свого здоров’я, дотримуватися протиепідемічних вимог і негайно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів хвороби.

 

 

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

  

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk