Триває будівництво фермового прогону на мосту через річку Сула

Надрукувати

Завершили насування металевого фермового прогону на мосту через річку Сула на автодорозі Н-08 Бориспіль – Маріуполь поблизу села Липове Кременчуцького району. Вага конструкції – понад 500 тонн. Насування здійснювали за допомогою потужних гідравлічних домкратів.

Невідомий об'єктПаралельно підрідяна організація переходить до капітального ремонту правобережних заплавних прогонів, які знаходяться в аварійному стані та не придатні для безпечної експулатації.

Вантажопідйомність споруди наразі обмежена. Пропуск автомобільного транспорту вагою більше 20 тонн до початку ремонтних робіт здійснювався в одиночному порядку по осі прогонової будови. Габарити по ширині проїзної частини та поздовжній профіль моста не відповідають вимогам, а прогонові будови моста мають дефекти, що впливають на його довговічність.

Нині уже демонтовано бар’єрне огородження,  деформаційні шви та діва прогони. Розпочато занурення шпунтового огородження. Триває підготовка до влаштування на правому березі будівельного майданчику: завезення піску, залізобетонних плит, шпунтового огородження.

Роботи тривають в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Служба автомобільних доріг у Полтавській області