• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

В області підбили підсумки економічного розвитку та виконання бюджету регіону за 9 місяців поточного року

Сьогодні, 29 листопада, на засіданні колегії облдержадміністрації говорили про підсумки економічного розвитку регіону та виконання бюджету області за 9 місяців 2021 року. За повідомленням тимчасово виконуючої обов’язки директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Олени Онупко економічний розвиток області характеризується сталими динамічними показниками. Наразі валовий регіональний продукт Полтавщини становить 187,4 млрд. грн. та посідає 7 місце серед областей України.

Знаково, що перше місце серед усіх регіонів країни Полтавщина отримала за показником валового регіонального продукту у розрахунку на 1 особу, який наразі становить 134,4 тис. грн, по Україні – 94,7 тис. грн. Загальний обсяг надходжень до зведеного бюджету України склав 37,9 млрд. грн, це на 66,3% більше аналогічного періоду 2020 року. Зросли обсяги виробництва в добувній промисловості і розробленні кар’єрів, виробництві гумових і пластмасових виробів,хімічній промисловості. Загальний індекс промислової продукції в області за підсумками 9 місяців 2021 року склав 100,8%. Наростили обсяги виробництва Хорольський механічний завод, Кременчуцький завод дорожніх машин, Кременчуцький завод техвуглецю, Лубнимаш. Кременчуцький вагонобудівний завод завдяки злагодженій роботі та анонсованій Президентом України Володимиром Зеленським закупівлі вагонів виготовив їх вже 20 з 90 замовлених.

Крім того, Полтавщина посіла 2 місце серед областей України за обсягом прямих іноземних інвестицій. Показник приросту становить 2715,1 млн дол. США. Це 6,4% від загального обсягу по Україні. Прямі іноземні інвестиції в Полтавську область надходять із 41 країни світу.

Оборот зовнішньої торгівлі товарів області за 9 місяців поточного року склав 3,7 млрд дол. США. Полтавщина експортувала товарів на 2498,3 млн дол. США, що на 155,4% більше порівняно із аналогічним періодом минулого року, імпортувала – 1195,9 млн дол. США, приріст склав 138,2%. Зовнішньоторгівельні операції проводились із партнерами зі 136 країн світу. Найбільші з них - Китай, Австрія, Туреччина,  Німеччина, В’єтнам, Японія, Чехія.

«В Полтавській області й надалі будуть створюватись всі умови для залучення інвестицій, адже це значно сприяє економічному розвитку регіону, створенню нових робочих місць. Знаково, що в області наразі будується ряд нових підприємств. Сподіваємось також і на реалізацію в регіоні закону про індустріальні парки», - зауважив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

У своєму виступі директор Департаменту фінансів Полтавської ОДА Павло Кропивка також додав, що із економічним зростанням значно збільшилися надходження до загального фонду бюджетів усіх територіальних громад регіону. У 2,2 рази збільшила  дохід до бюджету Сергіївська територіальна громада. Дохід Коломацької ТГ також зріс на 78,5%, Мартинівської ТГ на 75%, Сенчанської ТГ на 71,5%, Комишнянської ТГ на 61,8%.

За підсумками засідання колегії винесено відповідні рішення до виконання.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk