Previous Next

Автозаправні станції області перевірять на законність ведення господарчої діяльності

Надрукувати

На Полтавщині посилять заходи з виявлення нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, що діють на території області. Про таке рішення заявив у п’ятницю, 26 листопада, заступник голови Полтавської ОДА Максим Калінін.

«Як відомо, робота нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів характеризується перш за все порушеннями норм охорони праці та протипожежної безпеки. Життя і здоров’я людей, які там працюють, залежить  від ефективності та оперативності наших дій. На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 15 листопада 2021 року ми посилюємо роботу міжвідомчої регіональної робочої групи щодо ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами, відповідно посилюємо заходи з виявлення суб’єктів господарської діяльності, які працюють незаконно», - повідомив Максим Калінін.

Наразі в Полтавській області працює 330 АЗС, які мають ліцензований дозвіл на ведення господарської діяльності. ГУ ДПС у Полтавській області разом з іншими відповідальними органами постійно проводяться перевірки їх діяльності та вживаються заходи щодо ліквідації виявлених порушень. Про це в ході наради поінформував заступник начальника управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Полтавській області Вадим Олексенко. Кількість нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, що діють на території області буде виявлено в ході спільних перевірок. До боротьби з тіньовими заправками долучиться Державна фіскальна служба, Держпраці, Державна служба з надзвичайних ситуацій та Національна поліція. У виведенні з «тіні» ринку палива зацікавлені насамперед й місцеві громади, адже це додаткові надходження до їхніх бюджетів, можливість розвивати соціальну сферу та інфраструктуру.

Підбиваючи підсумки засідання, Максим Калінін наголосив на необхідності тісної взаємодії правоохоронців та контролюючих органів і закликав всіх членів міжвідомчої регіональної робочої групи до активної спільної роботи.