Previous Next

Мстислав Банік відвідав пункти Команди підтримки Дії у Полтаві та Кременчуці

Надрукувати

 

25 листопада керівник із розвитку електронних послуг у Міністерствіа цифрової трансформації Мстислав Банік відвідав пункти Команди підтримки Дії на Полтавщині.

Під час робочого візиту він разом із заступником голови облдержадміністрації з питань цифрової трансформації Ігорем Панченком перевірили роботу пунктів Команди підтримки Дії у Полтаві та Кременчуці.

«Відвідуємо міста України й перевіряємо роботу підрозділів Команди підтримки Дії, де кожен може отримати консультацію, як встановити застосунок, як авторизуватися та згенерувати COVID-сертифікат. У людей різний рівень цифрових навичок: одні роблять це самостійно, іншим потрібна підказка. Головне, щоб у людини був смартфон, але навіть якщо його немає, наші волонтери допоможуть згенерувати сертифікат через портал Дія, для цього їхні робочі місця обладнані ноутбуками», – розповів Мстислав Банік.

За його словами, по Україні такі точки відкриваються в усіх регіонах. Наразі їх понад 800.  Це і пункти Команди підтримки Дії, і ЦНАПи, і центри Дія.Бізнес та навіть деякі бібліотеки.

«Завдяки сприянню голови облдержадміністрації Олега Синєгубова на Полтавщині працюють 9 офлайн пунктів Команди підтримки Дії. За два тижні роботи до них звернулися понад 1550 осіб. Найчастіше люди звертаються з технічними помилками, які можна вирішити на місці, протягом 10-20 хвилин. Ці пункти мають контакт зі службою підтримки Дія, тож можуть більш ефективно допомагати населенню, – розповів Ігор Панченко. – Крім того, відтепер допомогу з отримання COVID-сертифіката можна одержати в 41 ЦНАПі Полтавської області».

Під час візиту до центру Дія.Бізнес, в якому теж можна отримати консультацію щодо COVID-сертифікатів, Мстислав Банік наголосив, що люди, які мають паспорт-книжечку, вже можуть створити COVID-сертифікат у мобільному застосунку. Він буде виключно міжнародним. Внутрішній сертифікат недоступний.

«Завжди готові допомагати людям, тому коли отримали запит на COVID-сертифікати та послуги Дії, ми на волонтерських засадах почали надавати ці послуги. За 70 днів роботи надали 700 консультацій щодо COVID-сертифікатів. Люди приходять до нас із проблемою, а виходять уже з сертифікатом», – наголосила комунікаційна менеджерка центру Дія.Бізнес у Полтаві Катерина Залєвська.

Пункти підтримки Дії на Полтавщині працюють за адресами:

-  м. Полтава, ТРЦ «Київ», вул. Зіньківська, 6а (з 10:00 до 16:00);

-  м. Полтава, ТЦ «Епіцентр», вул. Київське шосе, 41 (з 10:00 до 16:00);

-  м. Полтава, ТРЦ «Екватор», вул. Ковпака, 26 (з 10:00 до 16:00);

-  м. Полтава, КП «Полтавський обласний клінічний медичний кардіоваскулярний центр Полтавської обласної ради», вул. Мазепи, 21 (з 10:00 до 16:00);

- м. Кременчук, консультативно-дiагностичний центр КНМП «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька», просп. Лесі Українки, 80 (з 10:00 до 16:00);

-  м. Кременчук, Міський палац культури, бул. Пушкіна, 2 (з 10:00 до 16:00);

-  м. Лубни, кінотеатр «Київська Русь», просп. Володимирський, 16 (з 10:00 до 16:00);

-  м. Миргород, будинок культури, вул. Гоголя, 141/1 (з 10:00 до 16:00);

-  м. Горішні Плавні, ПрАТ «Гірничо-збагачувальний комбінат», вул. Будівельників, 16 (з 10:00 до 12:00).

Проєкт запуску пунктів Команди підтримки Дії по всій Україні  реалізований Мінцифрою спільно з регіональними командами цифровізації за допомоги «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), який впроваджує ПРООН за підтримки Швеції, та за підтримки Програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.