Previous Next

Заклади соціального захисту населення перевірили на предмет дотримання протипожежної безпеки

Надрукувати

Відповідно до рішення регіональної комісії з питань ТЕБ і НС від 10 вересня 2021 року в області на предмет додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки проведено комісійні перевірки 14 закладів системи соціального захисту населення та 18 закладів недержавного сектору. Про це сьогодні, 22 листопада, в ході апаратної наради в облдержадміністрації повідомив тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Віктор Стеблянко.

«В ході перевірок закладів системи соціального захисту населення взагалі не виявлено порушень протипожежної безпеки у Новосанжарському та Зіньківському дитячих будинках-інтернатах, Пирятинському та Рашівському  психоневрологічних будинках-інтернатах, Хорольському будинку-інтернаті для людей похилого віку, - повідомив Віктор Стеблянко. -  Усунення порушень протипожежної безпеки у трьох інших будинках-інтернатах системи соціального захисту гальмується через відсутність належного фінансування, необхідного для впровадження систем протипожежного захисту та проведення вогнезахисної обробки дерев’яних будівельних конструкцій».

Також він додав, що дещо гірша ситуація щодо проведення перевірок на предмет протипожежної безпеки у закладах соціального захисту недержавного сектору. Відсутність належної законодавчої бази унеможливлює здійснювати контроль за діяльністю суб’єктів господарювання, які використовують спрощену систему оподаткування, та надають послуги з догляду людям похилого віку у приватному житловому секторі.

В ході наради головам райдержадміністрацій та територіальних громад спільно з підрозділами Національної поліції дано доручення постійно проводити роботу з виявлення на підпорядкованих територіях організацій та суб’єктів господарювання, що надають соціальні послуги.