Previous Next

Механізмом здешевлення вартості путівок для відпочинку влітку скористалося 4711 дітей

Надрукувати

Підсумки проведення літньої оздоровчої кампанії 2021 року в області обговорили на апаратній нараді у Полтавській облдержадміністрації 22 листопада. Начальник Управління молоді та спорту Полтавської облдержадміністрації Марина Трохименко розповіла, що влітку 2021 року оздоровилися та відпочили 31300 дітей, що становить 22,8% від загальної кількості дітей від 7 до 17 років.

Особлива увага була акцентована на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та дітей, які виховуються в сім’ях вимушено переселених осіб. За рахунок коштів державного бюджету до Дитячих центрів «Молода гвардія» й «Артек» із початку року направлено 449 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, що становить 98,7% від виділених путівок.

«В області діяло 318 закладів оздоровлення та відпочинку різних типів і форм власності, у 18 позаміських дитячих таборах відпочило 9,4 тис. дітей. Наповнюваність закладів у поточному році становила 67,4%, що пояснюється діючими обмежувальними заходами», – розповіла Марина Трохименко.

За даними територіальних громад області освоєно 70 мільйонів гривень обласного та місцевого бюджетів, що становить на 34% більше, ніж було заплановано. 10,7 млн грн освоєно на підготовку та поліпшення матеріально-технічної бази комунальних дитячих закладів та 59 млн грн – на оздоровлення та відпочинок дітей. Залучено також 31 млн грн позабюджетних коштів.

На обласному рівні працював механізм відшкодування частини вартості путівки дитячим закладам за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів. Механізмом здешевлення путівок влітку скористалося 4711 дітей.

З обласного бюджету було виділено 18,5 млн грн субвенції для територіальних громад області за умови співфінансування ними Програми з місцевих бюджетів.

В області не було допущено відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку без актів перевірок державних комісій про готовність до оздоровчого сезону. Загалом оздоровча кампанія пройшла без надзвичайних ситуацій.