Previous Next

Приватні будинки для осіб похилого віку повторно перевірять на дотримання безпечних умов проживання

Надрукувати

У п’ятницю, 19 листопада, через події, які нещодавно трапились у приватному будинку для осіб похилого віку міста Дніпра, де в одній із кімнат на другому поверсі внаслідок загорання електропроводки загинули п’ять жінок віком від 75 до 89 років, голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов зібрав оперативну нараду щодо стану дотримання заходів протипожежної безпеки на об’єктах підвищеного ризику: готелях, пансіонатах, хостелах, закладах соціальної сфери, зокрема приватних будинках для осіб похилого віку.

«Нині є актуальним питання перевірки стану дотримання заходів протипожежної безпеки на об’єктах підвищеного ризику: готелях, пансіонатах, хостелах, закладах соціальної сфери, адже ми не маємо права допустити подій, які нещодавно трапились у Дніпрі. Тому потрібно перевірити всі наявні заклади та попрацювати над виявленням нових. У цьому напрямі оперативно розробляємо певний алгоритм дій. За мету ставимо не закриття закладів, а приведення у відповідність дотримання вимог протипожежної безпеки», – наголосив Олег Синєгубов.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко поінформувала, що під час перевірок дотримання заходів протипожежної безпеки в Полтавській області було виявлено 18 приватних будинків, які надають послуги з догляду за людьми похилого віку. Після перевірок два заклади припинили свою діяльність. Повністю усунені виявлені порушення лише в двох установах. 

«До усунення порушень протипожежної безпеки маємо можливість в одноденний термін розмістити людей у комунальних закладах соціальної сфери області, – додала Людмила Корнієнко. – Водночас необхідно направити запит до Кабінету Міністрів України щодо прискорення врегулювання питання ліцензування надання вказаних послуг».

За результатами наради голова Полтавської ОДА з метою недопущення резонансної ситуації, яка виникла в Дніпрі, дав доручення якнайшвидше провести повторні перевірки стану дотримання заходів протипожежної безпеки на об’єктах підвищеного ризику.