Previous Next

Незабаром в громадах області з'являться додаткові центри пожежної безпеки

Надрукувати

Про потребу у створенні місцевих та добровільних пожежно-рятувальних підрозділів на території Полтавської області говорили сьогодні під час оперативно-розпорядчої наради у голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова.

За повідомленням начальника Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Володимира Салогуба час приїзду пожежної бригади до місця загорання не повинен  перевищувати 20 хвилин, а радіус обслуговування пожежно-рятувальним підрозділом не може бути більшим, ніж 3 км.  Гасіння пожеж на території області наразі здійснюють 34 державні пожежно-рятувальні підрозділи, дислоковані в Полтаві, Кременчуці, Лубнах та Миргороді. Також працюють 39 місцевих підрозділів. Для того, щоб забезпечити швидке реагування на загорання необхідно додатково створити 73 підрозділи недержавної  пожежної охорони. Полтавський район потребує 30 підрозділів, Кременчуцький – 15, Лубенський – 19, Миргородський – 9.

«Задля забезпечення 20-хвилинної зони відповідальності в області вже розпочато нове будівництво Центрів безпеки в Краснолуцькій та Петрівсько-Роменській територіальних громадах Миргородського  району. Розроблені проєкти будівництва Центрів безпеки в Білоцерківській, Білицькій, Лохвицькій, Шишацькій територіальних громадах», - розповів Володимир Салогуб.

Також він додав, що ряд територіальних громад області для забезпечення безпеки своїх населених пунктів та їх мешканців фінансують по 2 пожежно-рятувальні підрозділи МПО. У Полтавському районі  це Білицька та Новосанжарська тергромади, у Кременчуцькому – Піщанська, у Миргородському – Великобагачанська, Великобудищанська, Лохвицька та  Сенчанська.

Загалом,  за повідомленням Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області за 10 місяців поточного року на території Полтавщини виникло 2380 пожеж, загинуло 53 особи, 42 – отримали травми. Вогнем знищено та пошкоджено 684 будівлі та споруди, 162 одиниці техніки. Матеріальні збитки від пожеж становили 259,4 млн грн. Під час гасіння пожеж пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС та МПО врятовано 52 особи, 42 будівлі та споруди, 82 одиниці техніки. Врятовано майна на суму 121,5 млн грн.