Previous Next

«Полтавщина – одна з лідерів з оформлення договорів купівлі-продажу земельної ділянки», – Олег Синєгубов

Надрукувати

На Полтавщині середня вартість 1 гектара землі за договорами купівлі-продажу – 45 тисяч гривень. Про це розповів голова облдержадміністрації Олег Синєгубов на зустрічі з редакторами регіональних ЗМІ з нагоди двох років роботи на посаді.

Станом на 12 листопада в межах ринку землі в регіоні укладені 3274 угоди на площу 9013 гектарів. 

«Полтавщина – одна з лідерів з оформлення договорів купівлі-продажу земельної ділянки. На мій погляд, більша частина цих угод – узаконення тих відносин, які відбулися ще багато років тому, доки не відкрився ринок землі й землевласники не набули права повноцінно розпоряджатися своїм майном», – зазначив Олег Синєгубов. 

Розповів, що з фермерами обласна влада підтримує конструктивні відносини, співпрацює з асоціаціями, об’єднаннями фермерів, а також у межах профільної координаційної ради при голові ОДА. Діє Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року. В її межах цьогоріч виділено близько 7 мільйонів гривень. Кошти спрямовані на підтримку дорадчої діяльності, компенсацію витрат на посадку плодово-ягідних насаджень, за придбану сільськогосподарську техніку, підтримку кооперативів й органічного виробництва, кредитування фермерів.