Previous Next

17,4 мільйони гривень заборгованої заробітної плати повернули підприємства-боржники своїм працівникам

Надрукувати

На підприємствах Полтавської області поступово скорочуються борги з виплати заробітної плати.  Вони зменшилась на загальну суму 17,4 млн грн. Водночас є підприємства-боржники, де  сума заборгованих коштів з заробітної плати перед своїми працівниками є досить високою. Про це сьогодні говорили на засіданні відповідної тимчасової комісії під головуванням заступника голови Полтавської ОДА Максима Калініна.

«Найбільшими підприємствами-боржниками на сьогодні залишаються  ПрАТ «Автокраз» - 36,9 млн. грн.,  група компаній «Гадячсир» - 17,9 млн. грн., ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» - 10 млн. грн.», - поінформувала тимчасово виконуюча обов’язки директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення  інвестицій  Полтавської ОДА Олена Онупко.

У зв’язку з передачею Козельщинської центральної районної бібліотеки імені Олеся Гончара до Козельщинської та Новогалещинської територіальних громад перед 27 працівниками закладу виникла заборгованість із заробітної плати.

«Я звертаюся до голів районних державних адміністрації, голів громад та власників підприємств-боржників та нагадую про персональну відповідальність за невиплату заробітної плати працівникам. Також, прошу всіх відповідальних осіб вжити  вичерпних заходів щодо ситуації, яка склалась навколо Козельщинської бібліотеки, та до кінця поточного року залишити проблему із заборгованістю в минулому», - зауважив Максим Калінін.

За підсумками засідання обласної комісії прийняті рішення, спрямовані на посилення роботи з погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області.