Previous Next

Відбулося виїзне засідання обласної спостережної комісії в ДУ «Полтавська установа виконання покарань №23»

Надрукувати

На ньому представники обласної спостережної комісії обговорили низку питань. Зокрема, стан тримання засуджених осіб, матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, умови праці та навчання, організацію соціально-виховної роботи та здійснення громадського контролю за дотриманням прав засуджених.

Також підсумували роботу спостережних комісій за 9 місяців 2021 року й стан фінансової підтримки установ виконання покарань територіальними громадами.

Участь у роботі виїзного засідання обласної спостережної комісії взяли заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко, заступник голови Полтавської обласної ради Олег Бєлоножко.

У поточному році в райвиконкомах, міськвиконкомах та РДА діяло 11 спостережних комісій. За їхньою інформацією, в області 44 особи, які перебувають на обліку умовно-достроково звільнених.  Кількість осіб, що прибули в регіон після відбуття терміну покарання (до 6 місяців після звільнення), становить 51 особу. Застосовано заходи соціального патронажу на місцях до 39 осіб. Розглянуто та погоджено 384 постанов чи подань установ виконання покарань, що виносилися на розгляд районних спостережних комісій.

Комісія постановила: забезпечити щоквартальне проведення засідань спостережних комісій в установах виконання покарань; рекомендувати територіальним громадам забезпечення підтримки діяльності установ виконання покарань, сприяти адміністрації установ виконання покарань у залученні громадських організацій, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності; забезпечити співпрацю з центрами зайнятості; активізувати проведення заходів соціального патронаж.