Previous Next

На Полтавщині готуються до відзначення Дня Гідності та Свободи й Дня вшанування памʼяті жертв голодоморів

Надрукувати

10 листопада відбулася нарада з підготовки та проведення в області заходів до Дня Гідності та Свободи й Дня вшанування памʼяті жертв голодоморів. Засідання провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Члени організаційного комітету ознайомилися з обласними Планами заходів із урахуванням положень Указу Президента, визначилися з форматом основних заходів, приурочених до цих дат. Катерина Рижеченко наголосила, що їх слід проводити з урахуванням та дотриманням вимог карантину.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко та директор Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовиченко розповіли про заплановані заходи.

Зокрема, до Дня Гідності та Свободи, що відзначатиметься 21 листопада, передбачено проведення культурно-мистецьких заходів; упорядкування прилеглих територій біля пам’ятників, стел, меморіалів, обелісків, пам’ятних знаків, місць поховань борців за незалежність України. Разом із тим передбачено: поновлення тематичних експозицій, стендів музеїв області, експозицій пришкільних музеїв; проведення тематичних онлайн екскурсій;  організація у військових частинах, закладах освіти, закладах культури тематичних виставок, переглядів фільмів, інших інформаційних заходів, присвячених подіям Революції Гідності, питанням європейської та євроатлантичної інтеграції України в онлайн режимі; проведення в бібліотечних та музейних закладах області тематичних книжкових виставок, переглядів літератури, бесід тощо; розміщення тематичної соціальної реклами.

До Дня вшанування памʼяті жертв голодоморів, що припадає на 27 листопада, обласним Планом заходів передбачено покладання квітів до пам’ятних знаків і місць поховань жертв голодоморів; упорядкування прилеглих територій біля пам’ятних знаків і місць поховань жертв голодоморів; проведення в населених пунктах області заходів у рамках Загальнонаціональної хвилини мовчання на вшанування пам'яті жертв геноциду українського народу та Загальноукраїнської акції «Засвіти свічку».

Також у межах підготовки передбачене поновлення тематичних експозицій та виставкових стендів в музейних закладах області та низка інших культурних заходів.