Previous Next

У басейнах нового спорткомплексу в Полтаві буде дворівнева система очистки води

Надрукувати

У новому спортивно-видовищному на вулиці Петра Юрченка в Полтаві завершили облаштовувати тепловий пункт і вже перевірили систему опалення. Також робітники облицювали середню чашу басейну та закінчують роботи на великому басейні. Зараз укладають кахель на стіни, опоряджують стелю, облицьовують гранітом зовнішні стіни спорткомплексу.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов 9 листопада проінспектував перебіг будівництва. Він оглянув приміщення, де відбуватиметься запуск води в басейни та розміщується система водовідведення та очищення.

«Вода в усіх басейнах спорткомплексу матиме два рівня очистки – механічну та хімічну. Для механічної очистки води встановлені спеціальні фільтри, які застосовуються в сучасних аквапарках і дельфінаріях, – розповів Олег Синєгубов. – Дезінфекція води відбуватиметься гіпохлоридом натрію, який буде вироблятися на спеціальному обладнанні безпосередньо у спорткомплексі. Очищатимуть воду постійно, спеціальний комп’ютер вимірюватиме показники й дозовано витискатиме хімічні реагенти в басейни».

Гіпохлориду натрію, що вироблятиметься в спорткомплексі, буде достатньо, щоб очищати всі басейни в Полтаві.

Спортивно-видовищний комплекс на вулиці Петра Юрченка в Полтаві зводять за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Такий спорткомплекс дасть змогу розвивати на Полтавщині кілька видів спорту: плавання, водного поло, триатлону, фізпідготовки веслувальників, борців і боксерів, плавання серед спортсменів із інвалідністю (дефлімпійські та паралімпійські види спорту). У комплексі облаштують три басейни – 50, 25 та 6,5 метрів. Великий басейн матиме 8 доріжок і відповідатиме всім європейським стандартам для проведення міжнародних змагань. Буде європейська метрична система фіксування результатів. Будівля буде повністю доступна й безпечний для людей з інвалідністю.