• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Полтавщина долучилася до військових навчань "Козацька воля-2018"

 25 вересня в Україні розпочались масштабні командно-штабні навчання та практичні дії військ «Козацька Воля – 2018».

З 25 по 29 вересня у Збройних Силах України під керівництвом начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України триває стратегічне командно-штабне навчання з органами військового управління Збройних Сил України та іншими складовими сил оборони України «Козацька воля-2018».

Мета навчань – нарощування спроможностей органів військового управління в ході ведення оборонних стабілізаційних дій військами, планування та ведення контрнаступальної операції.

До навчань залучили структурні підрозділи Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, органів військового управління та  управління інших військових формувань і правоохоронних органів.

Бере участь у навчаннях і підрозділ територіальної оборони Полтавської області, що сформований Глобинським районним військовим комісаріатом та переданий до складу Полтавської бригади територіальної оборони.

Протягом 5-ти днів особовий склад роти територіальної оборони оволодіє первинними навиками військової справи, відпрацює завдання з територіальної обороні району, буде проведене злагодження у складі відділення, взводу роти завершать підготовку бойовими стрільбами.

У перший день відбулося урочисте шикування особового складу. Військовим вручили зброю. Окремі резервісти прийняли  військову присягу.

Згідно з планом Глобинський підрозділ територіальної оборони Полтавської бригади у другий день навчань виконав вправу стрільб зі стрілецької зброї. Відпрацьовували вправи з навчальних стрільб із АК-74, та з пістолета ПМ. Під час вогневої підготовки особовим складом вивчалася матеріальна частина зброї, підготовка до стрільби.

 Досвідчені інструктори учасники АТО та ООС провели заняття з тактичної та спеціальної підготовки, військово-медичної, розвідувальної, інженерної підготовки, тактичної медицини.

У польовому таборі на  особовий склад чекав смачний обід, відпочинок,  також провели інформування про військово-політичні обставини в державі. Далі резервісти готувалися до  наступного дня навчань.

 

Довідка: Резервісти Збройних Сил України - це громадяни України, які у добровільному порядку проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формуваннях на підставі контракту.

Резервісти проходять службу шляхом залучення на навчальні збори у військових частинах під час практичних заходів бойової підготовки.

Основним завданням військового резерву є підвищення та підтримання військової навченості громадян з метою виконання завдань по захисту держави на професійному рівні.

Громадяни України, незалежно від статі та віросповідання, можуть виконувати військовий обов’язок шляхом проходження у добровільному порядку служби у військовому резерві.

Службу у військовому резерві проходять громадяни України, придатні до військової служби за станом здоров’я, які не досягли граничного віку перебування у запасі здатні з урахуванням місця проживання (перебування), професійних і моральних якостей до проходження служби у військовому резерві.

Чоловіки та жінки, які не проходили військову службу, також можуть проходити службу у військовому резерві. Резервістами вони стають одразу після укладення контракту на проходження служби у військовому резерві. Громадяни, які проходять службу у військовому резерві, не підлягають призову на строкову військову службу.

 

За інформацією Полтавського обласного військового комісаріату.

 

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk