Previous Next

Головам територіальних громад рекомендовано посилити додаткові протиепідемічні заходи щодо розповсюдження COVID-19

Надрукувати

Другий тиждень поспіль Полтавська область перебуває в «помаранчевій» зоні епіднебезпеки, пов’язаної з розповсюдженням захворювання на  COVID-19. Відповідно доручення голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова голови територіальних громад, через рішення місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, зобов’язані на територіях громад встановлювати додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи.

Незважаючи на значний ріст захворюваності, госпіталізації та смертельних випадків серед жителів тергромад в 37 з них не було введено жодних додаткових протиепідемічних обмежень. Про це сьогодні в ході апаратної наради у голови облдержадміністрації заявив тимчасово виконувач обов’язків директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації  Віктор Стеблянко.

«Не дивлячись на щоденні високі показники захворюваності, які фіксують в Полтавській, Миргородській, Зіньківській територіальних громадах на жаль додаткових протиепідемічних обмежень там так і не було введено. Така ситуація спостерігається по 37 громадах області. Суттєві додаткові протиепідемічні обмеження, серед яких заборона на масові зібрання людей, перевезення людей лише відповідно до сертифікатів вакцинації введено в 14 громадах, серед яких Горішньоплавнівська, Гадяцька, Пирятинська», - доповів Віктор Стеблянко.

З метою запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19 головою Полтавської ОДА доручено посилити роботу  в даному напрямку.