Ті, хто пішли на шлях фальшивої вакцинації, можуть виправити ситуацію – Віктор Лисак

Надрукувати

На сьогодні в лікарнях області виявляють  немалу кількість людей, які придбали фальшивий сертифікат про вакцинацію від COVID-19. Про це в четвер, 4 листопада, під час прес-брифінгу заявив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

«Коли людина потрапляє до нас на стаціонарне лікування, ми обов'язково запитуємо її про те, чи проходила вона вакцинацію. І коли отримуємо позитивну відповідь, ставимо друге питання – чи не купила вона, часом, сертифікат про вакцинацію. Від цього буде залежати і ефективність лікування, і стан людини, і її життя», – розповів головний медик області.

Він додав, що особам, які пішли на шлях фальшивої вакцинації  можна момент виправити ситуацію. 

«Якщо звернутись до фахівця центру чи пункту вакцинації, чи до свого сімейного лікаря та визнати, що сертифікат є фальшивим, можна отримати реальне щеплення. Ми розробили відповідний алгоритм, як це можна реально зробити», – пояснив Віктор Лисак. – Людина, що визнала свою помилку наказаною не буде».

Усе, що потрібно знати про вакцинацію від COVID-19 на Полтавщині, можна знайти за посиланням: https://www.adm-pl.gov.ua/news/use-shcho-potribno-znati-pro-vakcinaciyu-...