Previous Next

Антирекорди захворювання на COVID-19 наближають Полтавщину до «червоної» зони – Віктор Лисак

Надрукувати

За минулу добу в Полтавській області діагностували 1197 нових випадків захворювання на COVID-19. Цей антирекорд, як і той факт, що вже понад тиждень добова кількість хворих на COVID-19 перевищує тисячу, наближають область до «червоного» рівня епіднебезпеки. Про це в четвер, 4 листопада, під час прес-брифінгу заявив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Ліктор Лисак. 

«Найбільш завантаженими залишаються лікарні Полтави, адже місто має щодня найвищі показники захворюваності. Загалом сьогодні в області із 2115 розгорнутих ліжко-місць задіяними є 1266. Ця ситуація є серйозним викликом для системи охорони здоров’я Полтавщини. Єдиним виходом, який зупинить ріст захворювання, залишається вакцинація та дотримання карантинних заходів, – переконаний головний медик області. – Радує той факт, що кількість осіб, які приходять свідомо на вакцинацію зростає. Збільшується і чисельність людей похилого віку, які бажають вакцинуватися. Щоденно в області ми щеплюємо проти COVID-19 понад 10 тис. жителів, виконуючи завдання, які ставить перед нами держава», – розповів Віктор Лисак.

Він додав, що через високий рівень госпіталізації хворих до прийому пацієнтів з COVID-19 готуються ще дві лікарні області в Зінькові та Решетилівці. Збільшується кількість ліжко-місць з киснем. 

Нагадаємо, на Полтавщині триває 5-й, найбільш масштабний  етап вакцинації населення проти COVID-19.  Працюють 69 мобільних бригад, 112 пунктів щеплень, 14 центрів вакцинації.

Усе, що потрібно знати про вакцинацію від COVID-19 на Полтавщині можна знайти за посиланням: https://www.adm-pl.gov.ua/news/use-shcho-potribno-znati-pro-vakcinaciyu-...