Previous Next

«Полтавська область одна з кращих в Україні за рівнем надання соціальних послуг населенню», – Катерина Рижеченко

Надрукувати

Про це заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко зауважила на нараді, що відбулася напередодні професійного свята, за участю працівників системи соціального захисту населення.

«Соціальна сфера Полтавської області налічує 98 установ та закладів загальною чисельністю понад 5 000 працівників. Полтавська область одна з перших в Україні за рівнем надання соціальних послуг населенню. Дякую кожному працівнику за щоденну сумлінну працю, що в непростий час викликів і змін підтримуєте цей високий рівень», – зауважила  Катерина Рижеченко.

Про пріоритетні завдання в сфері соцзахисту розповіла директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко.

«Відмінністю цього року для системи соціального захисту населення є багаточисленні виклики. Перш за все, йдеться про розповсюдження коронавірусної інфекції. Під час карантину жодна установа соцзахисту не припиняла діяльності, – сказала Людмила Корнієнко, – наразі першочерговим завданням для нас лишається забезпечення стабільної роботи кожної установи».

За її словами, жоден мешканець області, який потребував допомоги, не залишився без уваги. Зокрема, за період введення карантинних обмежень додатково взято на обслуговування понад 5,5 тис мешканців області, які потребували сторонньої допомоги. Із метою додаткової підтримки малозабезпечених верств населення в період пандемії працівниками територіальних центрів вручено 102 тис продуктових наборів.

Відповідно органами соціального захисту населення Полтавської області реалізується 42 державних і місцевих соціальних програм, на які з державного і місцевих бюджетів  спрямовується близько 5 млрд. грн. Соціальним піклуванням охоплено близько 700  тис осіб, або 55% населення області. Забезпечено своєчасну виплату щомісячних адресних допомог, компенсаційних виплат 120 тис сімей. Державною підтримкою при оплаті житлово-комунальних послуг охоплено 200 тис родин. Також на обслуговуванні перебуває 94,4 тисячі осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

Від імені депутатів обласної ради привітав працівників соціального захисту заступник голови Полтавської облради Олег Бєлоножко. За його словами, Полтавщина – це область, яка вирізняється ефективною реалізацією соціальної політики. Тільки в поточному році з обласного бюджету на сферу соціального захист було виділено майже 390 млн гр.

 

 

За сумлінну працю, високий професіоналізм, відповідальне виконання службових обов’язків та вагомий внесок у забезпечення реалізації державної політики з питань соціального захисту населення та з нагоди Дня працівника соціальної сфери Почесними грамотами Полтавської ОДА нагороджені:

Сергій Зайченко – директор Пирятинського центру надання соціальних послуг Пирятинської міської ради;

Таїсія Любивець – заступник начальник управління – начальник відділу з питань надання пільг окремим категоріям громадян, соціальної підтримки осіб з інвалідністю та ветеранів управління соціального захисту населення Миргородської РДА;

Наталія Мотузка – начальник відділу № 8 з питань призначення та виплати державної соціальної допомоги та надання інших видів соціальної підтримки населенню управління соціального захисту населення Полтавської РДА.

Подякою Полтавської обласної ради:

Іван Біліцький – заступник директора Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області;

Вікторія Масляк – заступник директора – начальник відділу організаційно-правової роботи Полтавського обласного центру соціальних служб;

Ірина Сагачко – головний спеціаліст відділу обліку, контролю та звітності управління соціального захисту населення виконавчого комітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради.

Почесною грамотою Федерації профспілок України:

Людмила Корнієнко – директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА.

Почесною грамотою Полтавської обласної ради профспілки працівників соціальної сфери України:

Світлана Третяк – начальник Обласної комунальної установи внутрішнього аудиту та фінансового контролю у галузі соціального захисту Полтавської обласної ради.