• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Виплати пільговим категоріям громадян компенсації за проїзд автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах загального користування

Як здійснюватимуть виплата компенсації за проїзд окремим пільговим категоріям населення на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах загального користування за рахунок коштів обласного бюджету

В області, починаючи з 2016 року, діє програма виплати пільговим категоріям громадян компенсації за проїзд автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км) шляхом відшкодування вартості квитка.

Виплата проводиться за рахунок коштів обласного бюджету в разі неотримання пільг відповідно до статей 37, 41 Закону України “Про автомобільний транспорт”.

За одержанням відповідної компенсації мають право звернутися окремі категорії громадян, яким згідно із законодавством передбачені пільги на проїзд на вищезазначених маршрутах:

-        постраждалі учасники Революції Гідності;

-        учасники бойових дій;

-        особи з інвалідністю внаслідок війни;

-        особи, які супроводжують осіб з інвалідністю внаслідок війни І групи;

-        діти з багатодітних сімей;

-        особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, у період з 1 жовтня по 15 травня;

-        особи, які супроводжують осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю (не більше однієї особи) у період з 1 жовтня по 15 травня;

-        батьки загиблих військовослужбовців; інваліди військової служби;

-        а також учасники-добровольці антитерористичної операції на підставі посвідчення “учасника-добровольця антитерористичної операції”, статус яким встановлено Комісією з визнання та встановлення статусу учасника-добровольця антитерористичної операції обласної державної адміністрації.

Компенсація надається за рахунок коштів обласного бюджету шляхом проведення виплати вартості квитка з розрахунку 10 поїздок на місяць (не більше 120 поїздок на рік).

Для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю – не більше 75 поїздок на рік, у період з 1 жовтня по 15 травня.

Визначена кількість поїздок використовується пільговими категоріями громадян в будь-який час впродовж року.

З 1 січня 2019 року передбачено відшкодування вартості проїзного документу (фіскального чеку).

Якщо поїздка здійснюється з районних центрів області, де відсутні автостанції, або через автостанції області, з яких не проводяться відправлення на міжобласних маршрутах загального користування (станом на 01.12.2018 – це смт. Чутове, м. Гребінка, смт. Диканька,  смт. Козельщина, смт. Машівка, м. Решетилівка, смт. Шишаки) для виплати компенсації подається проїзний квиток за формою, затвердженою наказом Міністерства транспорту та зв’язку України  від 25.05.2006 № 503.

Виплата компенсації проводиться за спрощеним механізмом.

Пільгові категорії громадян подають до органів соціального захисту населення за місцем перебування на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги (учасники-добровольці АТО за місцем реєстрації):

-        заяву (заповнюється в управлінні на підставі пільгового посвідчення та паспорту);

-        проїзні документи.

 Вартість проїзду буде відшкодовано на зазначений в заяві:

-        особовий рахунок в банківській установі - мешканцям міст обласного значення (за заявою осіб похилого віку та осіб з інвалідністю виплата може бути проведена через відділення поштового зв’язку ПАТ “Укрпошта”);

-        особовий рахунок в банківській установі або відділення поштового зв’язку ПАТ “Укрпошта” - мешканцям сіл, селищ, міст  (крім міст обласного значення).

Відшкодування вартості квитка проводиться у разі звернення з відповідною заявою не пізніше шести місяців з дня здійснення поїздки.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk