Увага, ботулізм: остерігайтеся вживання непатраної в’яленої риби

Надрукувати

Держпродспоживслужба звертає увагу на погіршення епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм. З другої половини травня почастішали випадки захворювання серед населення, які пов’язані із вживанням в’яленої непатраної риби, що виготовлялася хворими в домашніх умовах самостійно або була придбана у місцях стихійної торгівлі.

За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби, з початку року фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 31 випадку захворювання на ботулізм (постраждало 28 осіб), із них 11 випадків пов’язано із вживанням рибних продуктів, які було виготовлено у побуті, або невідомого походження. Серед захворілих на ботулізм зареєстровано 2 летальних випадки.

Держпродспоживслужба рекомендує відмовитися від вживання в’яленої не патраної риби (особливо в літній період) та не купляти продукти в місцях стихійної торгівлі.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів