Previous Next

Володимир Василенко взяв участь у Міжнародному діалозі щодо реформи системи догляду та підтримки дітей

Надрукувати

Впровадження реформи системи догляду та підтримки дітей, спрямованої на те, щоб кожна дитина зростала в родинному колі, обговорили під час Міжнародного діалогу щодо реформи системи догляду та підтримки дітей. Захід відбувся в межах Саміту міністрів соціальної політики. Участь у ньому взяв заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.  

«Турбота про дітей – один із пріоритетів. Ми повинні подбати, щоб кожна дитина в Україні зростала і виховувалася в сім’ї. На фоні повномасштабного вторгнення це питання постало особливо гостро, адже діти – це майбутнє нашої країни. Крім того, виховання дітей у родинах, а не в сиротинцях – одна з вимог для вступу України в ЄС», – зазначив Володимир Василенко.

Під час заходу було представлено проєкт стратегії, який окреслює основні етапи, терміни та пріоритети втілення реформи системи догляду та підтримки дітей. Головна ціль – всі діти в Україні повинні зростати та виховуватися в сім’ї, в безпечному середовищі, оточені турботою.

До учасників міжнародного діалогу звернулася перша леді України Олена Зеленська. Вона акцентувала, що реформа системи догляду та підтримки дітей – це про створення кращого українського суспільства, у якому в кожної дитини є родина і тепло.
«А це значить, що більше турботи і безпеки буде в усьому нашому суспільстві, в усій країні. Тому це реформа про всіх нас. Усе, що пов’язане з дітьми, завжди було для України важливим, а за роки вторгнення стало стратегічним. Таким же, як оборона», – зазначила перша леді України.

Полтавщина – одна з десяти областей, які стали пілотними щодо впровадження соціальних ініціатив. Потім цей досвід масштабуватимуть на всю Україну.

Цього дня Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова та голова Представництва Дитячого фонду ООН в Україні Мунір Мамедзаде підписали угоду про підтримку впровадження реформи. Цією угодою міжнародні партнери засвідчили свої наміри надавати подальшу допомогу і посилювати підтримку ініціатив України для втілення реформи.