Допомога військовим, відкриття другого Центру рекрутингу, результати роботи групи «Прозорість і підзвітність» – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підсумував роботу обласної адміністрації за тиждень.

Тиждень розпочали із підтримки наших захисників.

«Ще чотири автівки допомагатимуть військовим виконувати бойові завдання. Додатково передали комплекти коліс, ноші, аптечки, турнікети і 3D-принтер. Підсилили роботу мобільних вогневих груп новим обладнанням військового призначення. Його передали з обласного матеріального резерву. Об'єднані заради спільної мети – перемоги нашої країни», – розповів Філіп Пронін.

Кременчуцькому ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою присвоїли ім'я Героя України, випускника Віталія Коваля. Рішення підтримали депутати обласної ради.

«Пам'ятаємо про ціну боротьби. Вічна шана і вдячність усім, хто назавжди в строю», – зазначив Філіп Пронін.

Відкрили другий в області Центр рекрутингу української армії.

«Центр запрацював у Кременчуці. У ньому не видають повістки. Це простір, де допомагають знайти місце у війську. Добровільно та з огляду на професійні навички. Українські військові – наша сила і гордість. Разом – до перемоги», – зауважив Філіп Пронін.

Також цього тижня провели спільні навчання на острові акваторії Дніпра. У них взяли участь працівники лісгоспів, рятувальники, медики, правоохоронці.

«Відпрацювали алгоритм дій під час однієї з найскладніших пожеж в екосистемі. До ліквідації умовного загорання залучали понад 60 чоловік особового складу. У роботі себе показала й новітня техніка. Ефективна та швидка взаємодія – врятовані життя людей і збережена екологія», – акцентував Філіп Пронін.

Робота фахівців групи «Прозорість і підзвітність» приносить свої результати.

«Антимонопольний комітет зобов’язав скасувати рішення про переможця тендеру щодо встановлення дорожніх знаків у Полтавській громаді. Замовник повторно розгляне іншу, дешевшу пропозицію, та визначить переможця. Після процедури аудитори ще раз проаналізують тендер. Держаудитслужба виявила порушення під час перевірки іншого тендеру Полтавської міськради. Закупівля стосується послуг із поточного ремонту вулично-дорожньої мережі з нанесенням дорожньої розмітки. Питання – на контролі робочої групи «Прозорість і підзвітність». Слідкуємо за використанням бюджетних коштів. Це наш обов'язок», – наголосив Філіп Пронін.

Третій етап «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч» на Полтавщині – на фінішній прямій.

«Майже всі команди зіграли фінальні матчі та обрали переможців. У всіх районах визначили кращі команди з волейболу, баскетболу, футзалу і черліденгу. Змагання зі спортивного орієнтування тривають. Спорт загартовує дух та формує характер. Так тримати», – підсумував Філіп Пронін.