Previous Next

Веслувальники Полтавщини почали змагальний сезон із першого командного місця на Кубку України

Надрукувати

В Умані відбувся Кубок України з веслування на байдарках і каное серед дорослих та юніорів.

У дорослій віковій категорії змагання були відбірковими на участь до європейської олімпійської кваліфікації в місті Сегед (Угорщина) та за право брати участь в Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Змагання відбулись за несприятливої погоди – дощ і сильний вітер спричинили великі хвилі на дистанціях. Але це не завадило визначити учасників олімпійської кваліфікації. Серед них і представники Полтавщини – Людмила Кукліновська і Павло Алтухов.

Першими на дистанціях, де боролися за путівку до Парижу, були Ігор Трунов та Олег Кухарик (Горішні Плавні) у складі байдарки-четвірки (500 м) та Люмила Лузан (Горішні Плавні) у каное-двійці. Ці спортсмени продовжать посилену підготовку до Олімпійских ігор 2024.

Також порадували своїми перемогами серед дорослих Діана Танько, Вікторія Мунтян, Олег Боровик, Тарас Мазовський, Денис Камерилов, Едуард Шеметило. Призерами змагань стали Тарас Міщук, Дмитро Янчук, Тарас Кузик, Олександр Онищенко, Ігор Новак, Олена Григор'єва, Карина Негря, Марія Яценко.

Серед юніорів переможці Кубку України – Ярослав Верблюд, Ірина Неділько, Софія Жушман, Максим Бовкун. Призери юніорської вікової групи – Денис Яровенко, Антон Рудий, Валерія Нестеренко, Альона Тімченко, Роман Григоренко, Владислав Дворніков, Олег Присяжний.