Громади Полтавщини готові прийняти внутрішньо переміщених осіб до місць тимчасового проживання

Надрукувати

Війна змусила тисячі українців покинути свій рідний дім і шукати прихисток. Полтавщина за цей час стала повноцінним гуманітарним хабом, де надають підтримку всім, хто цього потребує. Особливу увагу приділяємо забезпеченню житлом внутрішньо переміщених осіб.

Громади готові прийняти людей до місць тимчасового проживання. Нині на Полтавщині близько 400 вільних місць (https://poda.gov.ua/attachments/168183). (https://poda.gov.ua/attachments/168183) Найбільше – у Полтавському районі, найменше – у Лубенському. Крім цього, є вільні місця для проживання в одному з санаторіїв області.

Звернутися за консультацією щодо поселення можна до фахівців структурних підрозділів із питань соцзахисту територіальних громад. Перелік контактів – за посиланням. (http://plsz.gov.ua/info_scr/tel_gl.pdf)

Для зручності на порталі ОВА створений довідник. (https://poda.gov.ua/page/informatsiyna-dopomoga-dlya-vpo) У ньому максимально широко зібрана інформація про різні види допомог, які можуть отримати ВПО. Від можливостей доступного житла до освітніх послуг та працевлаштування.

Наша сила – в єдності. Дбаємо одне про одного. Слава Україні!