Антон Чубенко ознайомився з роботою Полтавського фахового коледжу мистецтв імені М.В. Лисенка

Надрукувати

Полтавський фаховий коледж мистецтв імені М.В. Лисенка – один із найстаріших на Полтавщині та в Україні закладів фахової передвищої мистецької освіти.

Ознайомилися з його роботою заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко.
Освітню діяльність Полтавське музичне училище розпочало в 1903 році.
Директор закладу Микола Демченко розповів присутнім про історію коледжу від початку заснування й до сучасності. Зауважив, що сьогодні підготовка фахівців у коледжі здійснюється за спеціальностями «музичне мистецтво» та «сценічне мистецтво».
У коледжі навчаються 163 студенти. Працюють 74 фахівці з великим досвідом педагогічної роботи. 11 викладачів мають почесні звання.
Тут підготовили понад шість тисяч спеціалістів мистецької галузі. Чимало з них стали видатними діячами.
Антон Чубенко оглянув навчальні класи коледжу, матеріально-технічну базу, укриття. Побував на репетиціях та заняттях учнів, які опановують гру на різних музичних інструментах. Заслухав виступи юних віртуозів. Поспілкувався з викладачами та молоддю.
«Переважна більшість викладачів початкових мистецьких навчальних закладів міста та області, артистів Полтавського академічного симфонічного оркестру, Полтавської обласної філармонії, театру імені М.В. Гоголя, міського духового оркестру «Полтава» отримали професійну мистецьку та педагогічну освіту саме в Полтавському фаховому коледжі мистецтв імені М.В. Лисенка. Серед керівників народних, зразкових самодіяльних колективів Полтавщини значна частина – випускники нашого навчального закладу», – розповів у ході зустрічі Микола Демченко.
У коледжі діють творчі колективи – симфонічний, духовий оркестри, оркестр народних інструментів, академічний хор, вокальний ансамбль «Веселкова доля», хор вокалістів, капела бандуристів «Любава» та ансамбль народної музики «Гротеск». Вони є постійними учасниками багатьох культурно-мистецьких проєктів. Щорічно на базі коледжу проводяться різноманітні конкурси та фестивалі виконавської майстерності. Студенти навчального закладу є постійними учасниками та переможцями міжнародних, всеукраїнських та регіональних конкурсів.
«Полтавський фаховий коледж мистецтв імені М.В. Лисенка є не тільки навчальним, але й культурно-мистецьким центром на Полтавщині. Тут навчаються надзвичайно талановиті діти, майбутні митці сцени. А сцена – це не просто про ноти. Це про сміливість, впевненість, технології, вміння презентувати свої знання, – зауважив Антон Чубенко. – Дуже важливо, щоб діти навчалися в комфортних умовах, для них було створено максимум умов, а також діяло потужне студентське середовище. Не менш важливий момент, подальша реалізація нашої молоді та максимум можливостей для їхнього подальшого зростання».