Previous Next

Володимир Когут ознайомився з роботою сільськогосподарського підприємства у Миргородському районі

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут і директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов із робочим візитом відвідали Шишацьку громаду.

Поспілкувалися з керівництвом одного з підприємств, яке займається багатогалузевим господарством із європейським рівнем розвитку рослинництва та тваринництва.

«Продовжуємо ознайомлюватися з роботою аграрних підприємств на Полтавщині. У Шишацькій громаді потужне підприємство, яке працює за європейськими стандартами. Займається розведенням великої рогатої худоби та має свій переробний комплекс молокосировини. Готову продукцію реалізує у власній мережі магазинів. Забезпечує робочими місцями майже 450 людей, серед них і внутрішньо переміщені особи», – розповів Володимир Когут.

Кількість поголівʼя великої рогатої худоби на підприємстві – 6600 корів, із них – 2300 дійного стада. Щоденний надій – близько 90 тонн молока.

«Полтавщина – лідер серед областей України за кількістю племінного поголів’я великої рогатої худоби. Ми постійно допомагаємо аграріям у підготовці та поданні документів для отримання статусу племінного підприємства. У Полтавському ЦНАПі фермери можуть отримати послугу з видачі племінних сертифікатів для реалізації поголівʼя. Торік профільний департамент обласної адміністрації опрацював і підготував для видачі понад 700 таких сертифікатів», – зауважив Володимир Когут.

Він додав, що живе спілкування з аграріями дозволяє вивчати їхній досвід та проблемні питання, з якими вони стикаються.