Конгрес – дієвий механізм для озвучування проблем та ухвалення конкретних рішень, – Філіп Пронін

Надрукувати

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України є дієвим механізмом, за допомогою якого можна озвучити проблеми та ухвалювати конкретні рішення.

Такої думки начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Те, що я побачив, що Конгрес – це дієвий механізм для того, щоб озвучити проблеми і прийняти конкретні рішення. Можу сказати про ті громади, які є у нас в області: ті питання, які були порушені на минулому Конгресі, за декілька місяців ми вирішили. Я вважаю, що це досить швидко і конструктивно», – зазначив Філіп Пронін.

В якості прикладу він навів питання стосовно переміщення і доставки ліків до віддалених громад, яке вдалося вирішити за кілька місяців після того, як було порушене на засіданні Конгресу.

Також Філіп Пронін зазначив, що на засіданні, що відбулося 12 квітня в Чернівцях, йшлося про найголовніші питання, які наразі є в областях на порядку денному. Це, зокрема, питання безпеки, розвитку економіки, соціальної підтримки та гарантій.

«Від цього Конгресу ми маємо здобути найголовніше – це подолати ті енергетичні проблеми, які зараз виникають в громадах. Ми кажемо про когенерацію, про децентралізацію виробництва електричної енергії. І я вважаю, що це якраз оті речі, з якими ми будемо стикатися і найближчі роки», – підкреслив Філіп Пронін.

Що стосується Полтавської області, то, за словами начальника ОВА, цей регіон є тиловим, де наразі багато людей з прифронтових територій.

Наразі фокус обласної влади зосереджений на реабілітації поранених. Зокрема на діяльності ортопедичних центрів, які приймають захисників та постраждалих цивільних, дають їм змогу одужати  і отримати всі необхідні послуги.

 

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України