Previous Next

Рубрика «Народна творчість Полтавщини»: Народний аматорський театр драми та комедії «На Павленках»

Надрукувати

70 років творчої діяльності та 65 років із моменту присвоєння почесного звання «народний» у 2024 році виповнюється театру драми та комедії «На Павленках» Центру культури та дозвілля Полтавської громади.

Керівник – Галина Чернявська. Творче кредо народного театру «На Павленках»: доносити зі сцени ідеали добра, краси і справедливості.

Діяльність колективу спрямована на формування культурного світогляду громадськості на кращих зразках української і зарубіжної драматургії, збереження і пропагування традицій аматорського театрального мистецтва.

На довгому творчому шляху народного театру його колектив завжди складався із талановитої молоді, аматорів середнього і старшого віку, які щиро вірять, що саме театр спонукає глядачів до роздумів і несе людям добре, прекрасне, вічне.

Театр має у своєму репертуарі вистави української, зарубіжної класики, а також сучасної драматургії (поетична драма Олександра Олеся «Ніч на полонині», психологічна драма «Замок Броуді» за романом шотландського письменника Арчибальда Кроніна, романтична казка «Принцеса на горошині»).

Керівник і актори театру активно працюють над новими постановками, які в теперішній непростий час грають для поціновувачів театрального мистецтва та збирають кошти для допомоги ЗСУ.

Народний аматорський театр «На Павленках» Центру культури та дозвілля Полтавської громади – неодноразовий лауреат всеукраїнських, обласних конкурсів і фестивалів аматорського театрального мистецтва.