На Полтавщині визначили переможців обласної Спартакіади допризовної молоді

Надрукувати

У Полтаві два дні тривала обласна Спартакіада допризовної молоді. Учні закладів загальної середньої освіти від 14 до 17 років змагалися в різних видах спорту. Біг на 100 м і 3000 м, підтягування на перекладині, метання гранати, подолання смуги перешкод, стрільба з пневматичної гвинтівки та плавання (50м).

У особисто-командних дисциплінах участь взяли 7 команд із Кременчуцького, Лубенського, Миргородського, Полтавського районів та обласного центру, команди Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка й Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. В кожній команді – по 10 юнаків.

Переможців привітали заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та заступник начальника Полтавського обласного ТЦК та СП Едуард Бородай.

«Мета проведення спартакіади допризовної молоді – удосконалення фізичної підготовки юнаків до служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях. Полтавська обласна адміністрація всіляко підтримує подібні заходи, щоб покращувати військову підготовку та патріотичне виховання юнаків», – сказав Антон Чубенко.

Перше місце у змаганнях завоювала команда Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, друге – збірна Полтави, «бронза» у Лубенського району.

За підсумками змагань буде сформована збірна області, яка візьме участь у фіналі всеукраїнської спартакіади, що відбудеться у Львові в травні.