На Полтавщині заклади культури проводять майстер-класи для ВПО

Надрукувати

Заклади культури обласного підпорядкування проводять безкоштовні майстер-класи для внутрішньо переміщених осіб.

Одне з таких навчань провели в Полтавському академічному симфонічному оркестрі від артистки Олени Сливенко (скрипка). Тематика зустрічі – «Особливості виконання кельтської музики на скрипці».
Артистка виконала тематичні пʼєси з роз’ясненням методичних особливостей виконання музики Ірландії, Шотландії, Уельсу. Також продемонструвала прийоми гри, штрихи та ритми.
Полтавський академічний симфонічний оркестр» продовжує працювати під час дії воєнного стану з 24 лютого 2022 року. Окрім основних форм роботи, в закладі започаткували та впровадили додаткові активності на безоплатній основі.
Широкої популярності набули саме майстер-класи для дітей-музикантів ДМШ, студентів, викладачів мистецьких дисциплін, захисників, захисниць та членів їхніх родин, внутрішньо переміщених осіб, жителів міста та територіальних громад.
Упродовж усього періоду артисти оркестру мають змогу ділитися своєю майстерністю з молодими музикантами, популяризувати свої музичні інструменти, знайомитися з талановитою молоддю, надавати професійні поради, що безумовно сприятиме професійному зростанню майбутньої музичної еліти України, самореалізації, маркетингу.
Дана форма роботи оркестру створила локацію знайомств та співпраці з дітьми внутрішньо переміщених осіб, які продовжили життя у Полтаві після повномасштабного вторгнення.
Результатом стали концерти закладу за участі дітей-переселенців та молодих музикантів міста.
Загалом артистами оркестру за період дії воєнного стану проведено 60 майстер-класів, які відвідали майже 2000 слухачів.