На Полтавщині хірурги провели близько 120 операцій на суглобах і хребті завдяки новітньому обладнанню

Надрукувати

Другий рік поспіль у обласній клінічній лікарні відновного лікування та діагностики проводять операції за допомогою системи ендоскопічної візуалізації в комплекті для артроскопічних та ендоскопічних операцій на хребті. Із вересня 2023 року на ній провели 120 оперативних втручань.

«Німецьке обладнання придбали минулого року за майже 8 мільйонів гривень із обласного бюджету. Наразі воно єдине на Полтавщині, – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. – Дбаємо, щоб жителі Полтавщини отримували якісні медичні послуги».
Фахівці ортопедичного відділення вперше в регіоні впровадили ендоскопічні втручання на плечовому суглобі та хребті.
«Новітнє обладнання дає змогу проводити операції з меншою травматичністю для пацієнта, – розповідає завідувач ортопедичного відділення Олексій Корсунський. – За допомогою сучасного апарату виконуємо ендоскопічні оперативні втручання, проводимо діагностику та лікування пошкоджень суглобів і патологій хребта. Оперуємо як цивільне населення, так і військових».
Серед переваг – мала травматичність маніпуляцій і висока діагностична ефективність. Також це дозволяє мінімізувати ризик ускладнень і максимально швидко відновитися пацієнту.
Минулого тижня подібну операцію провели захиснику. Військовий розповів, що почувається добре, попереду – реабілітація.
«Я пошкодив плечовий суглоб під час тренування, – розповів військовослужбовець Микола Тарнавський. – Під час операції мені відновили цілісність капсул суглобу з фіксацією. Переніс втручання добре, лише один день відходив від наркозу. Тепер головне – правильна реабілітація та розробка суглобу».
Такі оперативні втручання медики проводять безоплатно як для цивільних, так і для військових у межах пакету НСЗУ.