4 об’єкти відновлять на Полтавщині за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Надрукувати

На Полтавщині продовжують реалізовувати проєкти за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. У  межах цієї програми місцевим бюджетам вже надали субвенцію з державного бюджету. Область отримала 34,9 млн грн.

Кошти спрямують на завершення капітальних ремонтів об’єктів критичної інфраструктури в Кременцуці (31,8 млн грн), реконструкцію гуртожитків для внутрішньо переміщених осіб у Глобинській (2,9 млн грн) та Нехворощанській громадах (163,9 тис грн).

Реалізацію ініціатив за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії обговорили на онлайн-нараді  під головуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова.

«У 2023 році з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили 9,3 млрд грн для надання субвенцій місцевим бюджетам на реалізацію проєктів. Завершили 73 проєкти. Половина з них – придбання спецтехніки для комунальних установ. Цього року продовжуємо реалізацію ініціатив, які розпочали минулоріч. Основне завдання – завершити їх. Кошти вже надійшли до місцевих бюджетів, тож нічого не заважає розпочати активну роботу», – сказав Олександр Кубраков.