Previous Next

Усі громади Полтавщини мають провести інвентаризацію земель, – Володимир Когут

Надрукувати

На Полтавщині у 2024 році потрібно провести інвентаризацію на понад 3543 га земельних ділянок під полезахисними смугами та понад 971 га земельних ділянок водного фонду. Про це розповів заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут під час зустрічі з головою Білоцерківської громади Іваном Лещенком.

«Інвентарезація земельних ділянок дозволяє внести інформацію про них до Державного земельного кадастру. Юридично визначити їхніх власників та посилити відповідальність за їхнє збереження й використання, – зауважив Володимир Когут. – Усі громади Полтавщини мають провести інвентаризацію земель. Це можна зробити в межах обласної Програми ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини за умови співфінансування робіт з обласного та місцевих бюджетів».

Також обговорили реалізацію проєкту ефективного впровадження мінімального податкового зобов’язання, який ініціювала ОВА спільно з Головним управлінням ДПС у Полтавській області.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОВА Віктор Скриль розповів про покроковий алгоритм ефективного впровадження мінімального податкового зобов’язання. Він включає проведення аналітики даних територіальної громади, аналіз отриманих даних, опрацювання даних та залучення їх до оподаткування, моніторинг надходження коштів до громади.

Крім того, Володимир Когут ознайомився з роботою місцевого підприємства, яке спеціалізується на переробці молока. Обговорили можливості розвитку переробної галузі на Полтавщині.