Проведення семінару-практикуму щодо організації діловодства, роботи експертних комісій та забезпечення збереженості документів в установах і організаціях

Надрукувати

Державний архів Полтавської області, реалізуючи один із напрямків своєї діяльності, пов'язаний із контролем за станом діловодства та архівної справи в юридичних особах, що є джерелами формування Національного архівного фонду, організував цикл лекцій для відповідальних працівників за ведення діловодства та архівної справи.

Такі заходи спрямовані на покращення діловодних процесів та збереженості документів в установах, організаціях та на підприємствах області.

Для забезпечення структурованого та ефективного управління діловодними процесами та роботою архівних підрозділів були розглянуті актуальні питання щодо основних вимог складання номенклатури справ, оформлення реквізитів документів, порядку ведення експертизи цінності, описування документів, організації роботи експертної комісії, архівного обліку документів тощо.

Під час проведення навчань надавалася також практична та методична допомога щодо внесення змін до нормативно-правових актів з питань архівної справи та діловодства.

У заходах взяли участь представники структурних підрозділів облвійськадміністрації, територіальних підрозділів, приватних підприємств у кількості  45 осіб.