У Полтавській обласній військовій адміністрації успішно завершено кампанію з електронного декларування за 2023 звітний рік

Надрукувати

 31 березня 2024 року в Полтавській обласній військовій адміністрації успішно завершено кампанію з електронного декларування за 2023 звітний рік. Протягом цього періоду посадові особи та державні службовці облвійськадміністрації мали можливість здійснити електронне подання декларацій про доходи, майно та фінансові зобов’язання.

Відповідно до розпорядження начальника облвійськадміністрації від 12.01.2024 № 35 „Про забезпечення проведення кампанії з електронного декларування у 2024 році в облвійськадміністрації та райвійськадміністраціях” забезпечено організацію та проведення кампанії, що дозволило вчасно та ефективно обробляти та аналізувати подання електронних декларацій в реальному часі.

У рамках кампанії було проведено широку інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів декларування щодо процедури електронного декларування та важливості цього заходу для забезпечення прозорості і відкритості в діяльності посадових осіб та державних службовців Полтавської області. Завдяки цьому було досягнуто високого рівня відповідальності та участі у процесі.

За результатами кампанії НАЗК проаналізує подані суб’єктами декларування документи за рахунок нового інструменту автоматизованої перевірки. Автоматизовано перевірятимуться декларації, які мають найменший показник рейтингу ризику та містять дані, які можуть бути перевірені автоматизовано.

 Автоматизовану перевірку пройшли близько 160 тис. декларацій, поданих за звітний період 2021 року та понад 137 тис. декларацій за 2022 рік. Це майже третина декларацій, що проходили автоматизовану перевірку.

Також нагадуємо, якщо ви виявили помилки в декларації під час внесення даних чи забули вказати якісь дані, то маєте можливість впродовж 30 днів з дня подання декларації подати виправлену декларацію. Щоправда, зробити це можливо лише один раз.