Продовжуємо рубрику «Народна творчість Полтавщини» про народний аматорський цирк «Юність» Комунального закладу культури «Кременчуцький міський палац культури»

Надрукувати

Циркове мистецтво – вид художньої творчості, в якій гармонійно поєднуються різні види мистецтва та утворюють нове і єдине естетичне ціле.

50 років назад за значні досягнення умистецькій діяльності почесний статус «народний» отримав аматорський цирк «Юність»Комунального закладу культури «Кременчуцький міський палац культури», керівник заслужений працівник культури України Микола Понурко.Творча робота у колективі спрямована на формування естетичних смаків та ідеалів підростаючого покоління, ціннісне ставлення до мистецтва, виховання фізично загартованої молоді.
Заняття у народному цирку «Юність» проводяться за комплексною програмою, яка передбачає оволодіння цирковими жанрами:акробатикою, жонглюванням, еквілібристикою, повітряною і пластичною гімнастикою, а також –елементами сучасного танцю і сценічного руху.
Оцінюючи високу виконавську майстерність, захоплюючі та різнопланові номери, «Юність» запрошують на гастролі за кордон. Учасники колективу побували в Німеччині, Італії, Туреччині, В’єтнамі, Кореї, ОАЕ.
Велика кількість вихованців народного цирку «Юність» стали професійними артистами цирку і своїми оригінальними номерами прикрашають програми українських та зарубіжних колективів.